កាលនៅវ័យកុមារខ្ញុំជាក្មេងវត្តម្នាក់។ ក្រៅពីការដាំទឹកឆុងតែឬកាហ្វេប្រគេនលោក ខ្ញុំតែងតែ ហូប តែឬផឹកតែនៅជុំជាមួយចាស់ៗជាច្រើននាក់ស្ទើរតែរៀងរាល់ព្រឹក។ ការហូបតែនេះគឺជា ទម្លាប់ចាស់ៗនៅតាមវត្តអារាមជាពិសេសគឺនៅវត្តខ្ញុំនេះឯង។ ពួកគាត់មកវត្តភាគច្រើនបំផុត នៅថ្ងៃសិល៍។ ក្រោយពីពួកគាត់ធ្វើពិធីសុំសិល៍និងថ្វាយបង្គុំព្រះរួចរាល់ហើយ ពួកគាត់ក៏ជុំគ្នា និយាយពីនេះពិនោះ។ ដោយពិសារតែកំដររងចាំលោកឆាន់បបររួចរាល់ទើបយើងអាចហូបបបរជាអាហារពេលព្រឹកនៅក្រោយពីលោកឆាន់នោះ។
នៅថ្ងៃធម្មតាមានតែចាស់ៗពីបីនាក់ប៉ុណ្ណោះដែលមកវត្តជាពិសេស អ្នកដែលមានផ្ទះស្ថិតនៅក្បែរវត្ត។
ខ្ញុំនៅចាំបានថា នៅគ្រានោះវាគួរអោយចំឡែកខ្ញុំក៏ដូចជាក្មេងវត្តផ្សេងទៀតដែលធ្លាប់តែផឹកតែនោះ ពេលខ្លះយើងក៏ផ្កាប់កែវចុះក្រោមផ្អឹបជាមួយកូនចានដែលមានពេញទៅដោយទឹកតែក្តៅ។ គួរអោយសប្បាយម៉្យាងដែរមើលទៅយើងឃើញតែនោះមានពពុះព្រួចៗដូចទឹកកំពុងដាំអញ្ចឹង។ នេះហើយគឺជាតែផ្កាប់។ គេថាវាមានរសជាតិខុសពីការហូបតែក្នុងកែវតាមទម្លាប់ធម្មតា។តើអ្នកជឿទេ?
ដោយ ទី ធាវី
Email: tytheavy@gmail.com
Tel: (855) 89 21 49 11
ដោយ ទី ធាវី
Email: tytheavy@gmail.com
Tel: (855) 89 21 49 11
No comments:
Post a Comment